Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu

KÖSZÖNTÖM BŐCS KÖZSÉG HONLAPJÁN!

Falunk alapítóját és névadóját nem kis büszkeséggel Bulcsú vezérben tiszteljük. Bulsu, Bulch, Bölch: ezek a névalakok fordulnak elő írásos emlékeinkben, amelyek között az első 1222-ből, az Aranybulla évéből való.
Bőcs Miskolctól 15 km-re fekszik a Hernád mentén. A Hernád kettészeli a falut, amely nemcsak természeti adottság, hanem évszázadokon keresztül közigazgatási jelentőséggel is bírt: a falu egyik része (Külső-Bőcs) Zemplén vármegyéhez, míg a másik része (Belső-Bőcs) először Abaúj, majd Borsod vármegyéhez tartozott.
Községünk a környező települések csomópontja, itt ágazik el az út Gesztely, Kesznyéten és Sajólád felé. Központi szerepe azonban nemcsak fekvésében mutatkozik meg: a Miskolci Kistérségen belül létrejövő mikro-körzetek egyik központja Bőcs.
A falunak jelenleg 2863 lakosa van. 1990 óta dinamikusan fejlődik. Ma már rendelkezünk minden feltétellel (épületek, infrastruktúra, szolgáltatások, stb.), amelyek biztosítják a lakosság és az idelátogatók komfortját.
300 személyes nagyteremmel bíró Faluházunk, benne Könyvtárral a művelődés és a kultúrált szórakozás igényeit kielégíti. Sportcsarnokkal és Sportpályával rendelkezünk, ahol helyet kapnak mind a profi, mind az amatőr sportolók.
A közoktatási közszolgáltatások széleskörűek: az óvodába minden gyermeket fel tudunk venni, iskolánkban az alapfokú oktatáson túl zeneoktatás, művészetoktatás (tánc) és szakoktatás is folyik.
Háziorvos, házi gyermekorvos, fogorvos és gyógyszertár áll a lakosság rendelkezésére.
Feladatok azért mindig vannak. A Hernád gyakori áradása szükségessé teszi mind a meder tisztítását, mind az árvízvédelmi gátak folyamatos bővítését, illetve karbantartását.
Másik fontos feladatunk az, hogy biztosítsuk a település idős, magányos lakóinak gondozását. Ennek érdekében valósult meg 2005-ben a régóta tervezett Idősek Otthona és Gondozóház.
Befejezésre került a Tájház kialakítása, ahol községünk múltját, szokásait, hagyományait mutatjuk be fiataljainknak, illetve az idelátogatóknak.
Kérjük, nézze meg honlapunkat és látogasson meg bennünket!

Tisztelettel köszönti:

S. Nagy László Győző Bőcs község polgármestere

Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja