Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu

TIREK BŐCSI IDŐSEK OTTHONAGondozási Központ Bőcs


A SZERETET OTTHONA

Igen! Szeretet Otthon Bőcsön! Abban a községben, ahol nem feladata az önkormányzatnak ilyen intézményt létrehoznia és működtetnie. A mai napig vannak ellenzői létének, jogosultságának. Viszont az már tény, hogy ebben a községben él 52 fő idős ember – egy helyen –, aki bőcsi lakosnak vallja magát, nem szeretne máshová költözni élete hátralévő szakaszában. Megszokta, megszerette a települést, a házat, ahol él, képes együtt élni az intézeti szabályokkal, biztonságban érzi magát. Emberhez méltó bánásmódban részesül életében, halálában egyaránt. Ha levelet küld hozzátartozóinak, és csak azt írja rá feladóként, hogy szeretet otthon, megérkezik a viszontválasz erre a címre.

Az intézménybe látogató emberektől több esetben hallhatunk olyan véleményt, hogy az intézmény mennyire extra, magas szintű ellátást biztosít az itt lakóknak. Tény, hogy a hazai szociális intézményekhez viszonyítva, a beköltöző kliensek előző életminőségéhez képest úgy tűnik – látszatra –, hogy ez valóban csillagos minősítésű „ház”. Viszont az uniós országokhoz képest egy átlagos szintű ellátásnak felel meg.

Érdekes, hogy ki minősít így fel egy ilyen helyzetet. Az az ember, aki még nem vesztett el számára fontos dolgot, még nem került olyan helyzetbe, hogy családi problémáját csak segítséggel volt képes megoldani. Ilyen szituáció, mikor családtagjának egészsége, léte, biztonsága, nyugalma a tét. Aki szeret valakit, annak a legjobbat próbálja nyújtani. Talán azért, mert megérzi, megérti, hogy aki segítségre szorul, annak mennyire nehéz ezt elfogadni, megélni. Az otthon szóhoz számtalan pozitív töltetű jelző kapcsolódik. Egyike csak a szeretet kifejezés, ami a Bőcsi Idősek Otthonát is jellemzi, és amit mások fogalmaztak meg. Munkatársaimmal együtt őrizzük, méltányoljuk ezt a megítéltetést, – talán egyszer Bőcs is a szeretet falujává válik. Rajtunk múlik !

„Jó dolog szeretni, még jobb – szeretve lenni!”


Elérhetőség:
Központ: 3574 Bőcs Rákóczi út. 102.
Telefon: (46) 318-190, (46) 318-498
Intézményvezető: Kovács Katalin
Honlap:http://bocsiidosekotthona.hu/


Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja