Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu

BŐCSI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG

TemplomBőcs lakosai a honfoglalástól kezdve keresztyének voltak. A reformáció kezdeteitől fogva az evangéliumi hithez ragaszkodva első templomunkat 1546-ban építették, hivatalosan ettől az időponttól számítjuk az egyházközség történetét, jelenlegi templomunk 1871-ben épült. Az orgona 1909-ben a pécsi Angster gyárban készült. A toronyban 3 harang van, amik 750, 350 és 220 kilogrammosak. A templomban pár éve fűtés is működik.
  A két egyházrész külső és belső bőcs közigazgatásilag más vármegyéhez tartozott és önálló politikai község volt, de egyházilag mindig Bőcsi Református Egyház néven szerepelt. Értékes hagyománya ennek, hogy két egyházközségi gondnok (kúrátor) van és korábbi időkben külön voltak felsorolva a külső és belső bőcsi prezsbiterek. Egyházfiból is kettő van, akik az úrvacsoránál segédkeznek. Az egyházközségi nyilvántartásban (választói névjegyzék) szintén külön vannak felsorolva az emberek. A két falurészben külön-külön református temető működik.
ParókiaA református egyházhoz kapcsolódóan működik a Bőcsi Református Nőszövetség, amely különösképpen a szeretetszolgálatban jeleskedik. A Nőszövetséggel és az Egyházközséggel kapcsolatos ügyekben a Lelkészi Hivatalt (Parókiát) kell felkeresni.
A falu mind a mai napig, mint református hátterű közösség van számontartva a környéken és távolabb is.


Egyházi alkalmak
Elérhetőség:
Név:Református Lelkészi Hivatal
Lelkipásztor:Szőnyi Tamás
Cím:3574 Bőcs, Hősök tere 16.
Tel/Fax:(46) 528-262
Mobil:(30) 638-2777
Email:cseketunde@freemail.hu
Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja