Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2008.08.22. 16:25
Falunapi beszámoló 2008.
Falunap 2008
Bőcsön a falunap hagyományosan az augusztus 20-ai ünnepséghez kapcsolódik. Így volt ez az idén is, igaz egy kicsit hamarabb, augusztus 16-án.

 A falu lakóit, hogy le ne késsenek a színes programokról a Safari Kürt-quartett ébresztette zeneszóval. Aki lement a sportpályára, végigizgulhatta az öregfiúk és a női focisták meccseit. A Vidám Vándorok fellépésével megvártuk a későbben kelő gyerekeket is. Nem volt hiábavaló, hiszen akik eljöttek, nagyon élvezték az interaktív színes bohócműsort.

Akik pedig úgy gondolták, hogy részt vesznek a főzőversenyben, hozzákezdtek az ételek elkészítéséhez. A déli harangszóval kezdődött az ünnepi műsor. Ünnepi beszédet mondott Nagy László polgármester, az új kenyeret megszentelte Szőnyi Tamás református lelkész, a műsorban pedig a bőcsi óvodások, iskolások és nyugdíjasok szerepeltek.

Egy órától az események több helyszínen zajlottak: a színpadon hagyományőrző csoportok vidám, színes szórakoztató műsorát láthatták, a népdalok és néptánc mellett volt zenés bohózat, cigánytánc és spanyol tánc is a nyugdíjas csoportok előadásában. Mindazok, akik ügyességüket akarták próbára tenni, beneveztek a különböző vetélkedőkre: az asszonyok gyakorolták a sikáló hajítást, a férfiak megmérkőztek a falu legerősebb embere címért, a két nem együttműködésének pedig a „Told az asszonyt talicskában” vetélkedőben voltunk tanúi.

A 11-es rúgó és a kötélhúzó verseny is nagy népszerűségnek örvendett – persze főleg a férfiak körében – nem is beszélve a rodeóbika bajnokságról, amitől még az eső sem tudta elvenni a versenyzők vállalkozó kedvét. Gyerekek és felnőttek Herceg Mária vezetésével nagyon szép termésbábokat, lakásdíszeket készítettek, és volt pólófestés, arcfestés, ugrálóvár és a lovaglás, hogy csak néhányat említsek a kínálatból.

A mozgalmas nap este a kézilabdapályán folytatódott a Hooligans együttes fergeteges koncertjével, majd tűzijátékkal zárult, melyet a hagyományoknak megfelelően a helyi vállalkozók támogatásával rendeztünk meg. A rendezvényről készült képeket megtekinthetik látogatóink a Galéria menüpontban.  

 

(Fotó: Zselinszky Nóra)


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja