Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2021.12.23. 13:41
Illegális hulladéklerakók felszámolása
Bőcs Községi Önkormányzat Megtörtént az illegális hulladéklerakók felszámolása Bőcs község területén.
Megtörtént az illegális hulladéklerakók felszámolása Bőcs Község területén

Bőcs Község Önkormányzata támogatást nyert az Innovációs és Technológiai Minisztérium (a továbbiakban Támogató), valamint az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (a továbbiakban Lebonyolító) által kezelt „Tisztítsuk meg az Országot!” program keretében illegális hulladéklerakók felszámolására. A Támogató 2021. november 9-én kelt támogatói okirata alapján községünk bruttó 16.154.400 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a fent nevezett feladat ellátására.

Önkormányzatunk a nevezett összegből három megvalósítási helyszínen, Bőcs 03/1 hrsz. ingatlan területén mindösszesen 200 m3 illegálisan elhelyezett hulladékot gyűjtöttük össze összesen 109.830 kg össztömegben, melyek szakszerű kezeléséről is gondoskodtunk. A területen mintegy 150 m3 építési törmelék, 45 m3 vegyes hulladék és 10 m3 veszélyes hulladék volt található.

Az illegális hulladéklerakók felszámolását követően szeretnénk a területen fokozni a rendőri, polgárőri jelenlétet, hogy ezáltal a megtisztított helyszíneken hosszú évekig ne ismétlődhessen meg a hulladék felhalmozása.

A projekt sikeres megvalósítása érdekében egy professzionálisan erre szakosodott, hulladékgazdálkodással foglalkozó céggel szerződtünk, aki nem csupán a hulladéklerakók felszámolásáról gondoskodott, hanem az így elszállított hulladék kezelésével kapcsolatban is megfelelő jogosultsággal és szakmai hozzáértéssel járt el. A hulladékgazdálkodó cég kiválasztásánál nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy olyan céget tudjunk kiválasztani, aki a szakmai feltételeken túl földrajzilag is kötődik településünkhöz, valamint a költséghatékonysági szempontokat szem előtt tartva a legkedvezőbb árat adja.

Önkormányzatunk ezúton is szeretné megköszönni az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, valamint az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, hogy támogatásukkal hozzájárulnak településképünk javításához.

#tisztitsukmegazorszagot #tmop #innovaciosestechnologiaiminiszterium


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja