Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu2021.10.03. 10:01
Legeltetési tilalom és ebzárlat
Legeltetési tilalom és ebzárlat
Bőcs település közigazgatási területére 2021. október 4. és október 24. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendeltek el.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály Bőcs település közigazgatási területére 2021. október 4. és 24. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendelt el.

Ebzárlat:

– tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek;

– kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni;

– a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

– Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező

a) vadászebek,

b) a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei,

c) a katasztrófa-mentő ebek,

d) a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fent foglalt korlátozás alól.

– Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.

– Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény (pl. kiállítás, sportrendezvény) nem tartható.

– A települések sűrűn lakott részein nem történik vakcina kiszórás, a külterületi/külvárosi zöldterületeken azonban igen.

Legeltetési tilalom:

– a szarvasmarhák, bivalyok, juhok, kecskék, lovak, szamarak, öszvérek és sertések legeltetését a lakott településen belül az erre kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 500-1000 méteren belül kell megszervezni,

– bármely állatfajba tartozó állatok vándorolva történő legeltetése tilos,

– az állandóan legelőn tartott húshasznú szarvasmarha-állományok legeltetését – az állomány nagyságától függően – 10-20 hektáros területre kell korlátozni.

– Tilos a legelő területén, vagy a lakott területen kívül működő állattartó telepek körül a pásztorebek, terelő kutyák használata.

Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár Úrtól kapott tájékoztatás szerint a rókák (és más vadonélő ragadozók) veszettség elleni orális immunizálása megyénk Sajó vonalától keletre eső területén 2021. október 4. – 2021. október 7. közötti időszakban történik. – olvasható a hatóság által kiadott hirdetményben.

előzőhír archívumkövetkezőCopyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja