Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2020.08.13. 21:22
A BIZTONSÁG MINDENEK FELETT 2020
Kereszteződés

Tisztelt Bőcsi Lakosok!

 Bőcs község lakóinak biztonsága, biztonság érzete mindig nagy hangsúlyt kapott programjainkban. Ennek jegyében pályáztunk a kesznyéteni elágazás átláthatóbbá, a kereszteződés biztonságosabbá tételére,

a sikeresen végrehajtott építkezést ezért kezdtük el. Az eredmény jól látható, érzékelhető. Lényeges, hogy a buszoknak leállósáv készült, sőt a boltban bevásárolni szándékozó kamionsofőrök is a forgalom akadályoztatása nélkül meg tudnak állni a járműveikkel. A kereszteződésbe érők jól látják egymást, haladási irányuk, szándékuk jól kivehető. Remélhetően jelentősen csökkenni fog a balesetek száma.

Emellett nyertünk egy szép teret, a Hajdú teret, aminek az építése nemsokára befejeződik.

Szintén a biztonságos közlekedés érdekében épült meg a közúttól távol lévő gyalogos-és kerékpárút, ami az elágazástól a csatornahídig tart. Sajnos az élet igazolta, hogy milyen jelentősége van a különálló kerékpárútnak, hisz egy bőcsi lakosunk a mai napon is élne, ha igénybe vette volna a már ott elkészült kerékpárutat.

Ebben az évben megvalósul egy 17 kamerából álló térfigyelő rendszer. A Bőcs bejáratait és fontosabb helyeit figyelő rendszer remélhetőleg elriasztja majd a rossz szándékkal érkezőket és a közösségi élet szabályait megszegő helyieket is. A kamerarendszer a közlekedési balesetek tisztázását is nagyban segíteni fogja.

A településünket átszelő fő közlekedési utakon (Rákóczi, József Attila utcák) minden oszlopra lámpatest került, így most már nagyobb biztonsággal lehet Sörgyári dolgozóinknak, Állomás utca lakóinak, valamint a vasútállomás felé - felől igyekvőknek közlekedni egészen Berzékig gyalogosan és kerékpárosan. A lakosok által jelzett hiányos pontokon is pótlásra és javításra kerültek a közvilágítási lámpatestek. A beépített 36 darab új lámpatest jelentős költségnövekedést eredményez, de a balesetek elkerülése nem mérhető pénzben. Az utcák közvilágításának minőségét szeretnénk a Hajdú szobor előtti „fényár” minőségig folytatni.

Sajnos 2020 márciusában fenekestül felfordult a világ, megjelent a COVID 19 vírus, veszélyhelyzet lett kihirdetve, drasztikusan csökkent a gazdaság teljesítőképessége világszerte. Borzalmas híreket kaptunk a világ minden tájáról, szerencsére Magyarországon az idejében hozott járványmegelőző intézkedések hatására a „háború” első csatáját megnyertük, amihez kellett a lakosság jó hozzáállása, a meghozott intézkedések betartása. Önkormányzatunk is részt vett a biztonság fenntartásához szükséges intézkedésekben. Fertőtlenítettük a közintézményeinket, közterületeinket, nem kis mennyiségű fertőtlenítőszert vásároltunk. Lakosainknak, főleg a 60 év felettieknek védőmaszkot készítettünk, vásároltunk. Az orvosi várókba, rendelőkbe germicid lámpákat és ózongenerátorokat vásároltunk. Szintén ózongenerátorokkal tudjuk megoldani a többi közintézményünk (óvoda, bölcsőde, faluház, tekepálya és ahol szükséges) biztonságos fertőtlenítését. A rászorulók élelmiszercsomagot kaptak. Az egyedül élő időseket segítettük és szükség szerint segítjük a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban és gyógyszerfelírásban és egyéb dolgokban.

A mostanság megjelenő hírekben sajnos a járvány újra fellobbanásáról, második hullámáról hallunk. Hogy nagyobb baj nélkül tudjuk elkerülni az újabb hullámokat, döntéseket kellett hozni. 2020. évben az összes közösségi rendezvényünket lemondjuk, így többek között most nem tartjuk meg augusztus 20-i, illetve falunapi rendezvényünket sem. Nem szeretnénk, hogy községünkbe így kerüljön be és terjedjen a vírus. Azt kérjük lakosainktól is, hogy a rendezvények számát a minimálisra csökkentsék, illetve lehetőség szerint kinti összejöveteleket tartsanak, erre felhívom mind községünk lakóinak, mind civil szervezeteinek figyelmét.Ezt az évet, illetve a vakcina megjelenéséig tartó időszakot összeszorított fogakkal is akár, de ki kell húzni, ki kell bírni. Előző nemzedékeink évekig tartó háborúkat viseltek méltósággal, fegyelmezetten. Ez sem sokkal kisebb veszély, kérem, figyeljünk az előírásokra, szabályokra, mint például a maszkviselés, a távolságtartás, valamint a gyakori és alapos kézmosás fontosságára.

További jó egészséget kívánok mindnyájuknak, vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel:

Nagy László polgármester

előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja