Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2020.08.05. 17:16
ÉRV lakossági tájékoztató
ÉRV
Az ÉRV Zrt. az alábbiakra hívja fel a szennyvízbekötést tervező és terveztető, illetve a szennyvízbekötéssel már rendelkező felhasználók figyelmét.
A SZENNYVÍZBEKÖTÉS MEGVALÓSÍTÁSA

A kiásott, nyílt és biztonságos munkavégzésre alkalmas munkaárokban a szennyvízbekötő-vezeték létesítését, annak a már üzemeltetett szennyvíz törzshálózatra való bekötését a víziközmű-szolgáltató, az általa megbízott építési kivitelezési jogosultsággal rendelkező vállalkozó, vagy az igénybejelentő által kiválasztott, a kivitelezési jogosultsággal rendelkező vízszerelők nyilvántartásában szereplő személy végezheti. Az átvételre a víziközmű-szolgáltató, vagy annak megbízottja jogosult.

A szennyvízbekötés költsége a Felhasználót terheli, amelyet a megrendelő köteles megelőlegezni, kivéve ha jogszabály, vagy egyéb megállapodás alapján mentesül valamely költségelem megfizetése alól.

A szennyvízelvezető rendszerek kizárólag a településeken keletkező szennyvizek biztonságos elvezetésére lettek méretezve, és arra alkalmasak, ezért az ingatlanon belülről és a közterületekről a csapadékvíz bevezetése a szennyvízhálózatba szigorúan tilos, mivel veszélyezteti a biztonságos szennyvízelvezetést. Szigorúan tilos továbbá egyéb, dugulást okozó tárgyak csatornába való bejuttatása!

FIGYELEMMEL A SZÉLSŐSÉGES, CSAPADÉKOS IDŐJÁRÁSRA

A víziközmű-szolgáltató felhívja a Felhasználók figyelmét, hogy a gravitációs rendszerű szennyvíz-törzshálózat üzemeltetőjeként az ingatlan előtt húzódó szennyvíz-törzshálózat fedlapszintje feletti szifonszinttel rendelkező lefolyókba jutó szennyvíz károkozás nélküli elvezetését biztosítja.

A fedlapszint alatti szifonszinttel rendelkező lefolyók esetén a Felhasználó köteles az ingatlan elöntés elleni védelmét visszaáramlás elleni műszaki védelem házi, illetve csatlakozó szennyvízhálózatba történő beépítésével biztosítani.

A víziközmű-szolgáltatással, ezen belül a szennyvízbekötéssel kapcsolatban további információkkal szolgálunk az ÉRV. Zrt. honlapján (www.ervzrt.hu), többek között a Közérdekű adatok/ Üzletszabályzat, illetve a Fogyasztói tájékoztatók menüpontban.

Hibabejelentés esetén Kollégáink készséggel állnak rendelkezésre a nap 24 órájában ingyenesen hívható telefonszámon (06 80-224-242/1-es menüpont), vagy e-mailen (diszpecser@ervzrt.hu).

MINDANNYIUNK KÖZÖS ÉRDEKE A SZOLGÁLTATÁS BIZTONSÁGOS FENNTARTÁSA, A PROBLÉMAMENTES ÜZEMELTETÉS, EZÉRT KÉRJÜK FELHASZNÁLÓINK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT.

TISZTELETTEL: ÉRV. ZRT.

előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja