Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu2020.07.03. 11:33
Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről
Szúnyogírtás
Bőcs Község Önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítésre kerül sor.
Bőcs Község Önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre, mivel EU előírás szerint a légi szúnyogírtás tiltott. A kezelés pontos időpontja: 2020. július 9. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2020. július 10-11. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre. Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogírtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

előzőhír archívumkövetkezőCopyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja