Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2020.03.20. 15:48
Közlemény
Bőcs Községi Önkormányzat
Közlemény külföldről hazatérő személy esetében történő eljárásról.
KÖZLEMÉNY

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 2. §- ában rögzített országok valamelyikében (Olasz Köztársaság, a Kínai Népköztársaság, a Koreai Köztársaság, Izrael Állam és az Iráni Iszlám Köztársaság) járt személyekről, valamint a veszélyhelyzet alakulására tekintettel, a klinikai és járványügyi adatok alapján: a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján közzétett „egyéb országok”-ban (Franciaország, Spanyolország, Németország, Ausztria, Svájc) járt személyek esetében a járványügyi hatósághoz a polgármesterek bejelentést tehetnek, annak érdekében, hogy indokolt esetben a hatóság járványügyi megfigyelést rendeljen el.

Fentiek miatt kérem a település azon lakosait, akik a fent említett országok valamelyikéből tértek a közelmúltban haza, illetve azokat a lakosokat, akiknek egyértelmű tudomásuk van arról, hogy ismerősük a fent említett országok valamelyikéből tért haza, az önkormányzatnak szíveskedjen bejelenteni.

Az érintett személy beazonosítása érdekében pontos információ szükséges (név, lakcím), valamint a bejelentő neve, lakcíme!

A fenti közleményt a BAZ Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatalának BO-08/TH/45-61/2020. ügyiratszámú tájékoztatása alapján adtuk ki.

Kérjük, hogy idős hozzátartozóra kiemelten figyeljenek a településen lakó hozzátartozók, és ALAPTÖRVÉNY -i kötelezettségüknek eleget téve a gondoskodást ne mulasszák el, annál inkább is, mivel ez bűncselekménynek minősül!

Magyarország Alaptörvénye:

„XVI. cikk

(4) A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.”

Kérjük a lakosság higgadt és felelős hozzáállását, az intézkedések megértését és tudomásul vételét!

Kérjük, tartsák be és tartassák be gyermekeikkel, családtagjaikkal is az állam által meghozott intézkedéseket!

Bőcs, 2020. március 20.

dr. Csontos Bence

jegyző

előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja