Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2020.03.17. 14:07
Közlemény
Bőcs Községi Önkormányzat Bőcs község polgármesterének és jegyzőjének közleménye:
KÖZLEMÉNY

Tisztelt Bőcsiek!

Közös érdekünk és feladatunk, hogy Önökkel, önkormányzati intézményekkel arra törekedjünk, hogy megakadályozzuk a vírus megjelenését, terjedését. Ennek érdekében a következő óvintézkedések kerültek meghozatalra:

- A világjárvánnyá nyilvánított koronavírus fertőzése miatti veszélyhelyzetre tekintettel a Bőcsi Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás 2020.03.17. nappal határozatlan ideig szünetel, ezért arra kérünk minden lakost, hogy esetleges kérelmek postai úton a Bőcs Hősök tere 1. címre, papír alapon a hivatal postaládájában elhelyezve, valamint a bocsph@bocskozseg.hu e-mail címen megküldeni szíveskedjenek. Az ügyfélszolgálat minden szerdán 8:00-10:00 óra között tart nyitva, kizárólag a kérelem nyomtatványok kiadása miatt.

- A Koncz József Általános Iskolában, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában Magyarország Kormányának döntése alapján távoktatás, digitális munkarend lép életbe, az oktatási intézmények nem látogathatók.

- Bőcsi Hernád Óvoda és Bölcsőde a rendkívüli helyzetre tekintettel 2020.03.16 napjával határozatlan ideig bezárásra került, amelyről telefonon minden szülőt tájékoztattak.

- 2020.03.17. napjától a Bőcs Község Önkormányzatnak Család és Gyermekjóléti Szolgálatánál az ügyfelek személyes fogadása határozatlan ideig szünetel. A családsegítők által végzett családlátogatások szünetelnek, kivéve a krízishelyzeteket. A Biztos Kezdet Gyerekház a 40/2018- (XII.4) EMMI rendelet 6.§ (4) bekezdés értelmében visszavonásig zárva tart. Kérjük, hogy a fent említetteken túl, a szolgáltatásaink iránti igénybevételi szándékukat telefonon (0630/737-9951, 0630/738-2019) vagy elektronikus úton (email: bocscsalad@gmail.com) szíveskedjenek benyújtani. Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a Miskolci Gyámhivatalban is csak életveszély esetén fogadják az ügyfeleket, egyéb ügyekben az ügyfélfogadás szünetel.

- A Védőnői Szolgálat vonatkozásában a családlátogatások határozatlan ideig szünetelnek, csupán a kötelező védőoltások beadásakor vehető igénybe a védőnői szolgálat előre egyeztetett időpontban (0646/528-282).

- A népkonyha a továbbiakban is működik a következő instrukciók figyelembe vételével: Az étel átadó helységben a kiadó személyzeten kívül egyszerre csak egy személy tartózkodhat. Kérjük Önöket, hogy várakozásnál legyenek szívesek figyelembe venni a megfelelő távolságtartást, valamint beléptetési sorrendet.

- A településen az óvodai valamint iskolai gyermekétkeztetés minden hétköznap 12-13 óra között két helyszínen működik (Belső-Bőcsön Hősök tere 15. szám alatt az óvoda udvarán valamint Külső Bőcsön a Munkácsy Mihály u. 7 szám alatti konyha utca felőle bejáratánál). Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a helyszínen is van lehetőség az igénylő okirat kitöltésére. Az igénylő lapok kitöltése kötelező!

- A Fogászati ellátás kizárólag sürgősségi esetek ellátása esetén hétfőn és pénteken 8:00-10:00 közötti időszakban.

- A rendelés és a háziorvosi ügyelet a megszokott időpontokban változatlanul üzemel. Kérjük továbbá, hogy a váróteremben, valamint a rendelőben szigorúan 1 ember tartózkodjon. A várakozás az orvosi rendelőn és várótermen kívül történjen. Gyógyszerek igénylése telefonon történik, E- recept kiállítását követően Taj- kártya számmal és személyi igazolvánnyal bemutatását követően a gyógyszertárakban kiválthatóak a felírt gyógyszerek. Jelen esetben nem szükséges a gyógyszert kérvényező személy megjelenése, más is kiválthatja azokat.

- A Faluház és a Könyvtár határozatlan ideig zárva tart!Az önkormányzati rendezvények, hetente megrendezésre kerülő programok határozatlan ideig elmaradnak, továbbá a magánjellegű rendezvényeknek sem tud az önkormányzat helyet biztosítani a kialakult járvány miatt. A Bőcs Tv adásait felfüggesztésre kerülnek a képújság kivételével.

- A közbiztonságról a településen a rendőrség mellett a Bőcsi Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai gondoskodnak.

- Kérjük a külföldről haza érkező lakosokat, hogy a bőcsi lakosok és saját egészségük érdekükben telefonon jelentkezzenek az Önkormányzat Polgármesterénél, Jegyzőjénél, háziorvosnál (0646/318-009). Javasoljuk, hogy minimalizálják a nagyobb közösségekben való tartózkodást.

- A Bőcsi játszóterek határozatlan ideig zárva tartanak, mivel az iskolákban ás az óvodában nem szünet van, ezért megkérünk minden szülőt, hogy a gyerekek lehetőleg otthon tartózkodjanak és a legszükségesebb esetben mozduljanak ki otthonról.

Esetlegesen jelentkező tünetek esetén kizárólag telefonon vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal, vagy az ügyelettel:

Az orvos rendelési időben elérhető:

- Felnőtt orvosi rendelő : 0646/318-774

- Gyermekorvosi rendelő: 0646/318-640

Ügyelet elérhetősége: 0646/450-049

Koronavírussal kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi Központ ingyenesen hívható számokat üzemeltet, ezek a 06-80/277-455 és a 06-80/277-456.

Az információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil és vezetékes telefonról is elérhető. A fent megjelölt telefonszámokon szakemberek biztosítanak információt a koronavírusról.

A fertőzésről folyamatosan frissülő információk a www.koronavirus.gov.hu vagy a www.nnk.gov.hu weboldalon érhető el.

Az egyedül élő idős emberek jelezzék a Család és Gyermekvédelmi Szolgálat vagy a Bőcsi Polgármesteri Hivatal felé ha problémájuk van.

Az időskorúak védelme érdekében az alábbi tanácsokat legyenek szívesek betartani:

- Kerüljék az érintkezést lázas betegekkel

- Kerüljék a zárt , zsúfolt helyeket.

- Kerüljék a puszit, ölelést, kézfogást.

- Szellőztessenek gyakran

- Alaposan, gyakran mossanak fertőtlenítő szerrel, vagy szappannal kezet.

- Ha tüneteik vannak kizárólag telefonon vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal.

Kérjük a lakosság higgadt és felelős hozzáállását, az intézkedések megértését és tudomásul vételét!

Kérjük, hogy gyermekeikkel, családtagjaikkal tartsák be és tartassák be azt, hogy kerüljék a viszonylag nagyobb közösségekben való megjelenést. Kérem megértésüket, működjenek közösen együtt egészségül, életük megóvása érdekében.

Bőcs, 2020.03.17

Nagy László Polgármester

Dr. Csontos Bence Jegyző


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja