Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu2017.06.07. 14:45
Határtalanul - Bőcs
Határtalanul
2017. május 15-18. között a Bőcsi Általános Iskola, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. évfolyamos diákjai tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Határtalanul program keretében Kárpátalján.
A résztvevők így összegezték e néhány nap történéseit: „Színes programok sokasága várt ránk, melyekből kiemelnénk párat. Megtekintettük Zrínyi Ilona hős küzdelmeinek helyszínét, a munkácsi várat. Láthattuk a Rákóczi-szabadságharc emlékhelyeit.

Múltidéző látogatást tettünk az ungvári vár szomszédságában fekvő skanzenbe. Döbbenten álltunk a „málenkij robot” áldozatainak siratófala előtt Szolyván, ahol megkongattuk az emlékezés harangját is. A feledhetetlen élmények közül az egyik legkedvesebb a Vereckei-hágón való kirándulás. Szívszorító érzés volt a honfoglaló őseink bejövetelének helyszínén együtt énekelni a Himnuszt. Ez ugyanúgy nemzeti összetartozásunk szimbóluma, mint a Nagyszőlősi Perényi Zsigmond Középiskola végzős diákjai által előadott könnyfakasztó dal, melynek sorai minden magyar ember számára elgondolkodtatóak lehetnek: „Mert nincsen határ ottan, ahol egy nyelvet beszélnek, És testvérnek hívják az embert, adjunk hálát az égnek…”

előzőhír archívumkövetkezőCopyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja