Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2016.09.29. 11:10
Értesítés legeltetési tilalomról
Bőcs Községi Önkormányzat

Bőcs közigazgatási területén 2016. október 6. és 2016. október 27. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendeltek el a következők szerint:

Ebzárlat:

- tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek;

- kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni

- a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

- Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező

a.) vadászebek,

b.) a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei,

c.) a katasztrófa-mentő ebek,

d.) a segítő és terápiás ebek, valamint látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fent foglalt korlátozás alól.

- Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára. Az állat hatósági megfigyelése az ebzárlat esetleges meghosszabbítása esetén sem tarthat 90 napnál tovább. Amennyiben a kóborló eb vagy macska veszettség elleni oltottsága nem állapítható meg, és az állatot a kerületi főállatorvos határozatára járványügyi intézkedésként az állatvédelmi előírások megtartásával le kell ölni.

- Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

Legeltetési tilalom:

- a szarvasmarhák, bivalyok, juhok, kecskék, lovak, szamarak, öszvérek és sertések legeltetését a lakott településen belül az erre kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 500-1000 méteren belül kell megszervezni,

- bármely állatfajba tartozó állatok vándorolva történő legeltetése tilos,

< - az állandóan legelőn tartott húshasznú szarvasmarha-állományok legeltetését – az állomány nagyságától függően- 10-20 hektáros területre kell korlátozni.


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja