Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2014.05.12. 22:48
Országjárásba kezd a Fidesz-KDNP
Fidesz

A Fidesz EP-képviselőjelöltjeinek, valamint a párt vezető politikusainak részvételével május 5-étől országszerte lakossági fórumokat tartanak majd.
Megalakult a Fidesz-MPSZ és a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja – hangzott el Rogán Antal és Harrach Péter hétfői sajtótájékoztatóján.A termőföldtörvény és a hozzá kapcsolódó büntető törvénykönyvi módosítások erős, megbízható védelmet nyújtanak a spekulánsok ellen – hangzott el Font Sándor és Erdős Norbert szerdai sajtótájékoztatóján.

Országjárásba kezd a Fidesz-KDNP


A Fidesz EP-képviselőjelöltjeinek, valamint a párt vezető politikusainak részvételével május 5-étől országszerte lakossági fórumokat tartanak majd.

 


Dömötör Csaba a keddi sajtótájékoztatón arról beszélt, május 5-e és 18-a között, az országjárás során várhatóan mintegy 120 helyszínen – budapesti kerületekben és vidéki városokban egyaránt – tartanak majd lakossági fórumokat. Mint mondta, a rendezvényeken a Fidesz EP-képviselőjelöltjei, valamint a Fidesz vezető politikusai vesznek majd részt, „így többek között Hende Csaba, Navracsics Tibor, Kövér László, Pelczné Gáll Ildikó vagy Szájer József”.

Az országjáráson azt szeretnénk majd elmondani, hogy olyan képviselőkre van szükség Brüsszelben, akik képesek kiállni a magyar érdekekért, és fellépnek mind a baloldali, mind a jobboldali szélsőségesek ellen – szögezte le az EP-képviselőjelölt.

Ugyanitt Hidvéghi Balázs kijelentette, április 6-án a választók egy széles nemzeti összefogásra szavaztak, és elutasították a baloldali és a jobboldali szélsőségeket is.

"olyan képviselőkre van szükség Brüsszelben, akik képesek kiállni a magyar érdekekért, és fellépnek mind a baloldali, mind a jobboldali szélsőségesek ellen."
Hangsúlyozta, az emberek elutasították azt a veszélyes baloldali gazdaságpolitikát, amely mindig a másokhoz való igazodásról szól, gyűlölködésre épül, és amely „több alkalommal Magyarországot hátba támadta, és külföldön besározta az elmúlt időszakban”. Ugyanígy elutasították azt a jobboldali szélsőséges és veszélyes politikát, amely az unióból való kilépést javasolja, csupán azért, mert nem mindennel vagyunk elégedettek az EU működését tekintve – fogalmazott.

Az EP-képviselőjelölt kiemelte, a nemzeti érdekekért határozottan kiálló, kiegyensúlyozott politikát kell folytatni az unióban. Nemzetek Európájában gondolkodunk, ahol minden nemzet kiáll a saját érdekeiért, és ahol a magyar érdekekért is kiállnak az EP-be delegált képviselők – fogalmazott. Hozzátette: éppen ezért a május 25-i választás tétje rendkívül nagy, mert nem mindegy, kik képviselik hazánkat Brüsszelben és Strasbourgban.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Fidesz-KDNP nemzeti listát állított fel, kifejezve azt a tényt, hogy a magyar állam felelősséget visel az egész magyar nemzetért. Így listánkon a Felvidék, a Kárpátalja, Erdély, a Vajdaság és a diaszpóra magyarsága is képviselteti magát egy -egy jelölttel – jegyezte meg. Ugyanakkor elmondta azt is, fontos, hogy a felvidéki és az erdélyi magyarok részt vegyenek a Szlovákiában és Romániában tartott európai parlamenti választáson, és támogassák az ottani jelölteket.

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP EP-képviselői arra készülnek, hogy a továbbiakban is megvédjék a magyar érdekeket az unióban, és kiállnak a számunkra fontos kérdések mellett, valamint amellett, hogy a nemzeti hatáskör alatt álló ügyekben helyi döntések szülessenek. Példaként a pálinkafőzést, valamint az akácmézet említette.

A sajtótájékoztatón Dömötör Csaba reagált Újhelyi István szavaira is. Azt szeretnénk kérni a baloldal képviselőitől, hogy fogadják el a választók döntését, és hagyjanak fel a választási eredményekkel kapcsolatos hisztériakeltéssel – jelentette ki. Úgy fogalmazott, „rossz hagyománya az MSZP-nek, hogy mindenféle papírosokat küld ki Brüsszelbe, illetve a világ számos helyére, mert ezeken a papírokon általában valótlanságok szerepelnek”.

A nemzeti érdekeket megalkuvás nélkül fogjuk képviselni


 
Megalakult a Fidesz-MPSZ és a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja – hangzott el Rogán Antal és Harrach Péter hétfői sajtótájékoztatóján.
A Fidesz frakcióvezetője Harrach Péterrel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a Fidesz frakciója 117, míg a KDNP képviselőcsoportja 16 fővel alakult meg. Továbbra is frakciószövetségként kívánunk együtt dolgozni – fűzte hozzá.

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja a következő négy évben azon kíván dolgozni, hogy a magyaroknak járó tiszteletet kivívjuk, határon kívül és belül egyaránt – emelte ki a kormánypárti politikus, megjegyezve, hogy az emberek április 6-i döntése megerősítette őket abban, hogy Magyarország továbbra is az Európai Unió tagja kell, hogy maradjon, de a nemzeti érdekeket megalkuvás nélkül, a vitákat is felvállalva fogják képviselni. Ha kell, az európai uniós intézményekkel, az IMF-fel vagy a multinacionális vállalatokkal is vitába szállunk – szögezte le Rogán Antal.

"A határon túli voksok arra kötelezik a kormánypártokat, hogy ellássák a határokon túl élő magyar közösségek érdekképviseletét és segítsék nyelvük, kultúrájuk megőrzését."
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője szerint a határon túli voksok arra kötelezik a kormánypártokat, hogy ellássák a határokon túl élő magyar közösségek érdekképviseletét és segítsék nyelvük, kultúrájuk megőrzését.

A frakció munkájában egyértelmű elsőbbséget élvező témák közt említette a politikus a rezsicsökkentés folytatását, a gyerekeket nevelő családok támogatását, és azok bővítését, a munkahelyteremtést és munkahelyvédelmet, valamint a nyugdíjak reálértékének megőrzését, - és ha a gazdasági növekedés lehetőséget ad rá – növelését.

A frakció személyi döntéseit érintve Rogán Antal arról tájékoztatott, hogy a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja Kövér Lászlót az Országgyűlés elnökének, Lezsák Sándort és Jakab Istvánt a parlament alelnökének, Gulyás Gergelyt pedig a törvényhozási bizottság elnökének és a parlament törvényhozásért felelős alelnökének javasolta. A frakció egyhangúlag választotta meg Rogán Antalt frakcióvezetőnek.

Rogán Antal hangsúlyozta, hogy mihamarabb szeretnék felállítani a parlament bizottsági struktúráját, hogy az Országgyűlés minél hamarabb meg tudja kezdeni az érdemi munkát. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy az öt frakció között megkötött megállapodás lehetővé teszi azt, hogy a bizottsági struktúra felálljon.

A Fidesz régi-új frakcióvezetője beszámolt arról is, hogy a képviselőcsoport javasolni a fogja az országgyűlési törvény módosítását, ugyanis a jelenlegi normaszöveg pontatlansága miatt azok a parlamenti tisztségviselők, akik egyidejűleg polgármesterek és önkormányzati képviselők is elvileg továbbra is két díjazást vehetnek fel.

„Mi ezt nem tartjuk elfogadhatónak, ezért javasolni fogjuk az országgyűlésnek a vonatkozó jogszabály módosítását” – emelte ki, hozzátette: ezért a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja arról is döntött, hogy a polgármesteri vagy közgyűlési tisztséget viselő képviselőik május 6-tól a helyhatósági tiszteletdíjukról mondjanak le.

Közölte azt is, hogy a kilakoltatási moratóriumról szóló kezdeményezést szintén támogatják a kormányzó pártszövetség frakciói, továbbá a devizahitelesek ügyét megnyugtatóan rendező jogszabályt is mihamarabb meg kívánják hozni.

Sajtóhírekre reagálva Rogán Antal hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja ragaszkodik ahhoz, hogy a parlamenti képviselőket ne lehessen ötcsillagos szállodákban elhelyezni. Hozzáfűzte: tudomása szerint ilyenre eddig nem került sor, de el szeretnék kerülni, hogy a jövőben megtörténhessen.

A Fidesz frakcióvezetője bejelentette: a kormánypárt országgyűlési csoportja május 10-re javasolja a miniszterelnök megválasztását. Ez egy fontos nap, a demokrácia ünnepe, ezért a parlament épülete előtt nagyrendezvényt tart a Fidesz-MPSZ frakciója – húzta alá. Egyúttal mindenkit arra invitál, hogy vegyen részt ezen az eseményen.

Rogán Antal kérdésre válaszolva kifejtette: az Európai Bizottság eddig minden alaklommal pesszimistább jóslatot fogalmazott meg a valóságnál. Ennek kapcsán felidézte, hogy az előző ciklusban „mindig alulról közelítették meg a gazdasági növekedésünket”.

Ez is mutatja, hogy képes arra a magyar kormány és gazdaság, hogy a konvergencia program célkitűzéseit úgy tartsa, hogy közben nem alkalmaz megszorításokat, sőt akár még a családtámogatások rendszerét is bővíteni tudja – fogalmazott.

Jól fog működni a szövetség

Harrach Péter elmondta, hogy hétfőn megalakult a KDNP 16 fős frakciója is, melynek ő lesz a vezetője. A bizottsági tisztségekről szólva arról beszélt, hogy két elnököt és négy alelnököt ad a kereszténydemokrata frakció. Mint mondta, ismét Latorcai Jánost javasolják az Országgyűlés egyik alelnökének. A szövetség –ugyanúgy, mint az előző ciklusban- jól fog működni- folytatta Harrach Péter, aki arról is beszélt, hogy a KDNP kiemelten kíván foglalkozni a szociális kérdésekkel, valamint a határon túli magyarság helyzetével.

Kédésre válaszolva elmondta, hogy a KDNP „megfelelő hangsúllyal” lesz képviselve a kormányban, pártja fogja tartani az eddigi arányokat. Szólt arról is, hogy „a kormányalakítás és a parlamenti tisztségviselők pozíciója összefügg. Ezért meglehetősen rugalmas megoldást választottunk, és bizonyos cserékre sor kerülhet egy-két hónapon belül ”- fogalmazott Harrach Péter. A bizottsági tisztségekre vonatkozó kérdésre úgy válaszolt: a parlament igazságügyi bizottsági elnöki posztjára Rubovszky Györgyöt, a mentelmi és mandátumvizsgáló bizottság élére Vejkey Imrét jelölik.


Megvédtük a magyar földet


 
A termőföldtörvény és a hozzá kapcsolódó büntető törvénykönyvi módosítások erős, megbízható védelmet nyújtanak a spekulánsok ellen – hangzott el Font Sándor és Erdős Norbert szerdai sajtótájékoztatóján.

 


Font Sándor, a Fidesz szakpolitikusa emlékeztetett, május elsejével lejár a külföldiekre vonatkozó földvásárlási moratórium hazánkban az Európai Unióban alkalmazott tőke szabad áramlása elvével összhangban. Ezért a Fidesz-KDNP-re hárult az a feladat, hogy 2010 és 214 között felkészítse Magyarországot a moratórium lejárta utáni időszakra – jegyezte meg.

Hangsúlyozta, két problémát kellett megoldani, egyrészt, hogy a külföldiek és spekulánsok ne juthassanak nagy földtagokhoz hazánkban. Másrészt pedig azt kívánták orvosolni, hogy a korábban megkötött bérleti szerződések, amelyek mögött - elsősorban külföldiek - zsebszerződései voltak, ne válhassanak 2014. május elseje után automatikusan érvényes tulajdonosi szerződésekké.

A fideszes politikus ugyanakkor kiemelte, hogy az elvi lehetőséget meg kellett adni a külföldiek földszerzésére is az uniós szabályozás miatt. Elmondása szerint ezzel párhuzamosan azonban többszörös védvonalat építettek ki, és komoly feltételeket szabtak, hiszen az EU egyes szabályai és az Európai Bíróság döntései is kimondják, hogy a termőföld különleges jószág, nem szaporítható, de egyben egy ország teljes közigazgatási területét lefedi.

"Ez a stabilitás a mezőgazdaság teljesítőképességének növekedését fogja elősegíteni."
Font Sándor szerint a kormány által kialakított feltételek garanciát jelentenek arra, hogy az életvitelszerűen gazdálkodó, szakirányú végzettséggel rendelkező és Magyarországon legalább három éve gazdálkodási tevékenységet folytató személyek vásárolhatnak csak ezután termőföldet.

A kormánypárti szakpolitikus ugyanakkor megerősítette, hogy a földtörvény kétharmados szabályozása miatt ez a feltételrendszer hosszútávon is működni fog, azt nem fogja befolyásolni egy esetleges kormányváltás sem. Ez a stabilitás a mezőgazdaság teljesítőképességének növekedését fogja elősegíteni – vélekedett.

Érezzük, látjuk, hogy a bukott baloldal másban gondolkodik – utalt Font Sándor arra, hogy a baloldal lehetővé tenné társas vállalkozások számára is a termőföld tulajdonlást. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP „rendületlenül kitart amellett, hogy csak természetes magánszemélyek tulajdonolhatnak termőföldet” – szögezte le.

Egyúttal felhívta a figyelmet, ha nem lépett volna életbe a törvény, akkor a moratórium lejárta után védtelen maradt volna a termőföld, „akkor ténylegesen bekövetkezett volna a szabadrablás”.

Font Sándor kitért arra is, hogy a Btk. módosítása után, aki illegális módon, a törvény ellenében szeretne termőföldhöz jutni, egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, továbbá azokra is, akik fedezik az ügyletet. További biztosítékként említette a helyi földbizottságok vétójogát is az egyes vásárlások esetében.

Ezért a termőföldtörvény és a hozzá kapcsolódó büntető törvénykönyvi módosítások egy erős, megbízható védelmet nyújt a spekulánsok ellen – mutatott rá a fideszes politikus.

Fő célunk teljesülni látszik; az életvitelszerűen mezőgazdasággal foglalkozók kezébe fog kerülni a magyar termőföld többsége, és nem juthatnak többé magyar földhöz az átláthatatlan háttérrel rendelkező vállalkozásokhoz, illetve, akik nem tiszta szándékkal – spekulatív jelleggel -, próbálnának meg magyar termőföldet szerezni – összegzett Font Sándor. "Megvédtük a magyar földet" - mutatott rá Font Sándor.

Erdős Norbert, a Fidesz-KDNP EP-listáján 8. helyen szereplő képviselőjelölt kifejtette: Brüsszelben is támadás indult a magyar föld ellen, nyilvánvalóan üzleti lobbik állnak a háttérben, amelyeknek elsődleges célpontjai várhatóan a földbizottságok lesznek.

Szavai szerint három szinten lehet megvalósítani a magyar földvédelmet. Mint mondta, két szint már sikerült az április hatodikai választáson, hiszen ismét sikerült kétharmadot szereznie a Fidesz-KDNP-nek, és a kormány is meg fog tenni mindent a magyar föld védelmében.

A harmadik szint pedig az, ha május 25-e után erős érdekképviseletet tudunk küldeni az Európai Parlamentbe, amit nyilvánvalóan a Fidesz-KDNP jelöltjei jelenítenek meg – fűzte hozzá.

Erdős Norbert szerint az említett üzleti körök az unió segítségével a földbizottságokat fogják támadni, ezért várhatóan ezek a testületek az önkormányzatok hatókörébe kerülhetnek.

Leszögezte: a földpolitikai célok nem fognak változni, továbbra is feladatuknak tekintik, hogy a nagybirtokrendszert visszaszorítsák 50 százalékra, és hogy további földtagok jussanak a helyben lévő, életvitelszerűen mezőgazdaságból élő gazdálkodókhoz. Továbbá bejelentette, hogy idén 40 ezer hektár földet fognak kiosztani, és 500 milliárd forinttal fog növekedni az a keret, ami elsősorban a földalapú támogatások alapja.

(fidesz.hu)


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja