Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2014.03.31. 22:17
Dr. Mengyi Roland kampányzáró nagygyűlése
Dr. Mengyi Roland

„Kivívni függetlenségünket és az Európai nemzetek tiszteletét. Az elmúlt négy évben ezen elvek mellett építettük az országot” – fogalmazta meg a Fidesz-kormányzat ars poeticáját dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselőjelölt a tiszaújvárosi sportcsarnokban rendezett kampányzáró nagygyűlésen, amelyen részt vett Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke és Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Kezdésre megtelt a csarnok. Sasvári Sándorral közösen énekelte a sok száz ember a Himnuszt, majd Pelczné Dr. Gáll Ildikó emelkedett szólásra. Kiemelte, hogy itt valójában nem is jelöltbemutatásról van szó, hiszen nincs olyan ember a csarnokban, aki ne ismerné dr. Mengyi Rolandot. Összegzésről, s a jövővel kapcsolatos útmutatóról van szó. „Négy év alatt olyan eredményeket tudtunk felmutatni, amelyekről a megelőző nyolc évben csak álmodtak”- adta meg az est alaphangját az alelnök.  Amíg a szocialisták kiárusították az országot, addig a Fidesz kormány visszafizette az IMF hitelt, megszűnt a túlzott deficit eljárás, emelték a minimálbért… büszke a családvédelmi rendszerre. A  bankokkal szemben sikeresen léptek fel. Az eredményeket meg kell védeni. Ezt szolgálja a békemenet. „Nagy szükség van a kormány támogatására” – jelentette ki Pelczné dr. Gáll Ildikó.

Április 6-án két gondolkodásmód közül kell választani meglátása szerint. A kiszolgáltatottságot, eladósításról, lehetőségek elvonásáról szóló múltról és az  összefogással megvalósuló országépítés közül. Zárásként kérte a hallgatóságot, hogy minden erejükkel támogassák dr. Mengyi Rolandot.

Sasvári Sándor fantasztikus stílusban adta elő a Nemzeti dalt, amelyet követően dr. Mengyi Roland lépett a színpadra. “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Olyat amilyen nekünk van most”- folytatta a legnagyobb magyar gondolatmenetét. A választás tétje, hogy  tovább építjük-e a hazát, vagy visszatérünk a Gyurcsány jellemezte ámokfutáshoz.

Mivel az emberek sajnos gyorsan felejtenek ezért a képviselőjelölt segített emlékezni.  2010-ben vészhelyzetben, csődtömeget vettek át a szocialistáktól. Az országot és az embereket is eladósították. „Kiültették Magyarországot az európai nemzetek szégyenpadjára”- rótta fel a szocialisták bűnét.

Drasztikusan, negyedmillióval nőtt a munkanélküliek száma, 11,2  százalék volt amikor átvették tőlük a kormányt, most pedig 8,6 százaléknál járnak. „15-ször emelték a rezsit, akkor is, amikor nem kellett volna, mert csökkentek a világpiaci árak”- emlékeztetett a simlis gazdaságpolitikára. Megroppantották az emberek gerincét, sárba tiporták az önbecsülésüket. A jól ismert hazugságpolitikára utalva Márait idézte: „ A haza végzet, nem pedig trükk és mutatványszám.”

A szocialista rombolással szemben saját lábán megállni képes országot építenek. A kormányváltás időszakában megyénkben 17,4 százalékos volt a munkanélküliség, most pedig 10,6! Ebben óriási szerepe volt a közfoglalkoztatásnak is. Óriási előrelépés, hogy ezek az emberek bérből élnek, s nem segélyből. A gazdaság gerincét adó KKV szektort társasági adókedvezmény, hitel segíti. A családi adókedvezménynek köszönhetően 1,1 millió család egy év alatt 234 milliárd forint kedvezményt tudott érvényesíteni.  Ugyancsak nagy segítséget jelent a rezsicsökkentés. „A magyar családok oldalán állunk, értük politizálunk”- összegzett dr. Mengyi Roland. Ezzel szemben a szocialisták Brüsszelhez, a nemzetközi lobbihoz szaladnak segítségért, összefeküdtek a tőkével. Megérzése szerint szándékosan ellehetetlenítették Felső-Magyarországot, hogy egy kis segélyért szocialista szavazókat csináljanak belőlük.

Az Európai Unió gazdasági fejlődése a következő 30 évben Kelet-Közép Európa területén nyer új lendületet, középpontjában Felső-Magyarországgal, megyénkkel. Ezért a szocialisták próbálkozásai ellenére ki fogunk mászni, bárhová is löknék minket. Ennek eredménye például a butadién és a műgumigyár projekt Tiszaújvárosban, a Szikszóra települő cégek, Szerencsen több száz embert foglalkoztató cég betelepülése  előtt állnak. A Tokaj-Hegyalja program keretében 100 milliárd forint érkezik  a térségbe.  S utakat is építenek a jövőbe: 2020-ig elkészül a Miskolc-Kassa gyorsforgalmi út, Szerencsig négysávúsítják a 37-es főutat, megépül a 39-es főút és egy új híd a Tiszán. A szocialisták ezeket csak 2040-50 közé tervezték…

A közbiztonság erősítésére is kitért dr. Mengyi Roland, megemlítve a háromcsapás törvényt, megyénk minden településén folyamatos a rendőri jelenlét, az új Büntetőtörvénykönyvből pedig személyesen is kivette részét. Sikerült elérni, hogy több joga van az áldozatnak, mint a támadónak.

Az elmúlt négy évben talpra állt az ország. A feladat most, hogy a szocialista próbálkozásokat visszaverve folytassák a megkezdett munkát.
„Egynek minden nehéz, soknak semmi se lehetetlen!”  – idézte Széchenyi Istvánt a szónok. „Össze kell fogni, építeni  a hazát, Magyarországot,  Borsod-Abaúj-Zemplén megyét,  Tiszaújvárost, Szerencset, Tokajt, Szikszót és valamennyi települést”- zárta a beszédét dr. Mengyi Roland.

Laklóth Aladár szavalt a Nemzeti hitvallásból, majd Kövér László tartott beszédet. Első szavai a köszöneté voltak.  A reálisan gondolkodó embereknek, akik kitartottak a kormány politikája mellett, ha kellett aláírással, ha kellett békemenettel. „Enélkül nem állhatnánk itt” -  mondta elismerősen a házelnök.  Ezt követően 2002-től napjainkig végig elemezte a történteket.”Lélekben sokan voltunk, csak fizikálisan kevesen az urnánál”- magyarázta a 2002-es vereséget. A szavazóköröknek csak a felében volt Fidesz delegált… Ezek a hibák nem ismétlődhetnek meg.  Többször kihúzták az országot a szocialista gödörből. Most azonban meg kell akadályozni a visszajövetelüket. Április 6-a lényege, hogy folytassák a megkezdett országépítést.  „Ne csak sokan legyünk, hanem megint elegen.”- zárta beszédét a házelnök.

Az est szereplőinek közös képével zárult a  nagygyűlés. Folytatás szombaton a békemeneten és jövő vasárnap a választáson!

Forrás: mengyiroland.com


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja