Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2013.10.30. 11:46
Településrekonstrukció
Új Széchenyi Terv

„Településrekonstrukció az árvíz sújtotta Bőcs Községben” ÉMOP-3.1.2/E-11-2011-0015. Bőcs Község Önkormányzata a 2010. évi rendkívüli esőzések és árvizek okozta károk helyreállításához 73. 717 675 Ft támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Észak – Magyarországi Regionális Operatív Program keretében.

A legnagyobb károkat a Bőcsi Óvoda szenvedte, mivel az udvar és az épület jelentős része huzamos ideig vízben állt. Sérültek a falak, a tartó és a tetőszerkezet, a foglalkoztató helyiség pedig 6 cm-rel süllyedt. A katasztrófa során az is bebizonyosodott, hogy a település csapadékvízelvezető rendszerével olyan problémák vannak, melyek megoldása sürgetővé vált. Az óvoda ideiglenes használatához statikai szakvéleményt kértek, melynek alapján aládúcolták a tetőszerkezetet, de a hosszútávú megoldást az épület teljes felújítása jelentette. A projekt legfőbb célja a keletkezett károk fejlesztéssel egybekötött helyreállítása volt, vagyis a bőcsi Óvoda felújítása, átalakítása, bővítése; és a település csapadékvíz elvezetésének megoldása. A fejlesztések során kijavításra kerültek az óvoda épületében keletkezett károk, megerősítették a falakat, és a tetőszerkezetet, egyúttal az akadálymentesítés is megvalósult. Az épület bővítésével az intézmény hosszútávon képes lesz a növekvő létszám és szolgáltatási igényeknek megfelelni. A projekt keretében a csapadékvíz-elvezetési problémák megoldása is megtörtént az Ifjúság utcai nyílt vízelvezető árok teljeskörű felújításával, és a Sportpálya melletti övárok rendbetételével. A fejlesztések eredményeként a jövőben előforduló nagy esőzések okozta elöntések száma minimalizálódik, az épített környezet megóvása lehetővé vált, az alapfokú oktatási ellátás minősége emelkedett, és megszépült a lakókörnyezet az érintett területeken.
Kedvezményezett
Bőcs Község Önkormányzata
Cím: 3574 Bőcs Hősök tere 1.
Telefon: (46) 318-009
www.bocskozseg.hu
Közreműködő szervezet
NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség
3525 Miskolc, Széchenyi u. 107.
+36-46-504-460, +36-46-504-461
www.norda.hu
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
www.nfu.hu


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja