Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2013.08.16. 19:57
Egészségfejlesztési iroda nyílik Tokajban
Egészségmegőrzés

Újabb segítség a rászorulóknak. A Fidesz-kormány 7 milliárd forintot biztosít arra, hogy az idősek, egyedül élő, vagy bárki, aki egészségügyi tanácsadásra, segítségre szorul fel tudjon keresni egy erre a célra létrehozott irodát. Zemplén alsó részében, Tokajban alakítanak ki egy ilyen irodát- jelentette be dr. Mengyi Roland, országgyűlési képviselő.

Az egészségfejlesztési irodában lesz egészségügyi tanácsadás, egészséges életmód bemutatása, közösségi programok.  Segítik majd például a háziorvosi szolgálatoktól, a járóbeteg szakrendelésről, vagy fekvőbeteg szakellátást követően az életmódváltásra szorulókat. Akinek például a háziorvos azt tanácsolta, fogyjon le, vagy szokjon le a dohányzásról annak az irodában dietetikus szakember  közreműködésével nyújtanak tanácsokat.  Az egészségfejlesztési irodákban különösen figyelni fognak a keringési betegségekben szenvedőkre, szűrésekkel, tanácsadással segítik őket. Krízishelyzetekben pszichológiai tanácsadást biztosít az iroda a segítséget kérő lakosoknak.

„A Fidesz azt szeretné elérni, hogy minden olyan ember, aki egészségügyi támogatásra szorul, segítséget kapjon. Hogy azok is szakszerű ellátásban részesüljenek, akik az egészségügyi rendszer eddigi szolgáltatásait nem tudták használni, ugyanakkor támogatásra van szükségük” – összegezte a program lényegét dr. Mengyi Roland.

Az irodában a környékről származó, helyi ismeretekkel rendelkező dolgozók lesznek, akik helyismeretük révén könnyebben és eredményesebben el tudják érni a rászorulókat, például az egyedül élő idős embereket, hátrányos helyzetű családokat, túlzott alkoholfogyasztókat, pszichiátriai problémában szenvedőket.


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja