Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2013.08.15. 21:56
Kész K.O. ez a lány, IFMA Európa-bajnok Éltető Daniella
Éltető Daniella

Nem ismer kegyelmet, de csak a ringben kíméletlen - mindkét ellenfelét a padlóra küldte legutóbbi versenyén Éltető Daniella. Muay Thai siker a portugáliai kontinensviadalon

 A törékeny thaiboxos lány kettőből két meccsén K.O.-val győzött a lisszaboni Európa-bajnokságon.
- A junior kategória 63,5 kilós súlycsoportjában lettem bajnok és mellette elnyertem még a „Legjobb női harcos” címet is - büszkélkedett a lány, aki 11 éves kora óta űzi a cseppet sem nőies sportot - Egész pici korom óta kézilabdáztam, de amikor a csapatsportot abbahagytam, apukám, aki karatézik, lecipelt az edzőterembe - mesélte Daniella.

  

Edzés. A lány napi három órát gyakorol Rehák György edzővel

Onnantól fogva nem volt megállás: a karate és a kickbox után jött a thai box és a küzdősportok legdurvábbikának számító K1. - Amellett, hogy magával ragadott a légkör és az a semmihez sem fogható érzés, ami akkor öntött el, amikor először a ringbe léptem, szépen jöttek az eredmények is. Versenyről-versenyre lettek előkelőbbek a helyezések - magyarázta a harcos amazon, aki a rengeteg edzés és bajnokság ellenére egyelőre komolyabb sérülés nélkül megúszta.

  

Jövő. A csinos lány fogorovsnak készül

Mint mondta, anyukája és nagymamája minden egyes verseny előtt „megfenyegetik” edző édesapját, hogy egyben hozza vissza a kislányt, különben velük gyűlik meg a baja!

 

Tudatos. Daniella most mindent a sportnak rendel alá, de jövőre egy kis szünetet tart, mert fel kell készülnie az érettségire

A napi három óra edzés és a világversenyek mellett Daniella a középiskolában is a maximumot hozza: jövőre érettségizik és azt is elárulta, hogy fogorvosnak készül. - Nem, nem kivert fogú kuncsftokat akarok magamnak gyártani, egyszerűen csak ez a pálya vonz!

Forrás: blikk.hu

Éltető Daniella ismét IFMA Európa-bajnok

Muay Thai siker a portugáliai kontinensviadalon

 Megnyerte a portugáliai IFMA Muay Thai EB-t Éltető Daniella a juniorok között. A magyar harcos két KO-val lett a kontinens legjobbja és a torna legjobb női harcosa különdíjat is megkapta.
Két meccs, két KO. Röviden így lehetne jellemezni Éltető Daniella portugál szereplését a thai boksz kontinenstornán. A magyar harcos az elődöntőben egy francia lányt intézett el a második menetben több jól irányzott térdeléssel.

- Nagyon erős volt az ellenfelem, az elején nagy elánnal kezdett. Többször sikerült pontosan eltalálnia, egy jól irányzott feltartó egyenes rúgása után a földre is kerültem. Próbáltam folyamatosan befogásból erős térdelésekkel testre, csípőre, lábra találni és ez a taktika hasznosnak is bizonyult – mondta Daniella, aki a második menetben KO-val véget is vetett a francia Lenglet Julie döntős álmainak, akire egyébként már az első menetben is rászámolt a bíró.

 A fináléban már egy orosz ellenfél várt Daniellára, Yudina Lyubov azonban nem bírta sokáig a tokaji harcos támadását.

- A döntőben már sokkal nyugodtabban léptem ringbe, az orosz lány egy olyan klub versenyzője, ahonnan volt már korábban is ellenfelem. A mérkőzés elején próbált dominálni ugyan, de blokkoltam a támadásait és azonnal visszavágtam. A combkörív rúgásaimmal nem tudott mit kezdeni és éreztem, hogy nem bírja a fájdalmat. Így ezt erőltettem és az első menet elején már rászámoltak, a round felénél pedig a bíró beszüntette a mérkőzést – tette hozzá a már második Muay Thai EB-jét megnyerő Daniella.

 A harcosra most egy kis pihenés vár, de pár héten belül elkezdi a felkészülést a profi K1 világbajnoki címmeccsére, amit novemberben Németországban rendeznek meg.

forrás: monokli.com


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja