Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2013.05.30. 23:26
Közösségi Ház átadás
Közösségi Ház átadás

Településünk ismét tett egy lépést Belső-Bőcsért, ezáltal Bőcsért a szebb, az élhetőbb Bőcsért. Többen emlékeznek arra a környezetre, ami a korábbi „pártház” helyén volt.

Aki egy-két hónapja járt ott, biztos, hogy rá se ismerne a mostani épületre. Nem készült fotó, amit ki lehetett volna tenni, mint a Látványközpontnál, hogy mi volt és mi lett belőle. De a fotók itt vannak, bennünk, látjuk mivé lett a szebb napokat látott pártház a megroggyant falaival, hámló vakolataival, csalán és birok lepte kertjével. Hangzott el S. Nagy László polgármester szavai.
Mi kellett hozzá, hogy így átalakuljon, megszépüljön? 2011. végén jelent meg egy pályázati kiírás. Ez egy keret volt, és csak az volt meghatározva benne, hogy milyen tevékenységeket, fejlesztéseket lehet benne megvalósítani. A 2011. decemberi falugyűlésen már fogalmazódtak meg gondolatok mit lehetne beletenni ebbe a pályázatba. Ez volt az első ötlet a volt pártház felújítása, hisz már előtte sok program volt itt a Tájház együttműködésével a Bő-Víz dolgozóval, közmunkásokkal és főleg a Rózsafa Hagyományőrző Egyesület tagjaival. Ebben a környezetben, ebben a komfortfokozatban jobban fogják érezni magukat a bőcsi lakosok, jobban fogjuk érezni magunkat. Lett víz, szennyvíz, fűtés. S lett egy gyönyörűen felújított épület és udvar.
Ehhez a pályázathoz jöttek még más ötletek is, amik szintén bekerültek a megvalósítandó feladatok közé, s remélhetőleg nem sokára azokat is át tudjuk adni Bőcs lakosainak használatára.


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja