Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2013.05.02. 22:17
ISTEN ÉLTESSE AZ ANYÁKAT!
Anyák Napja

Anya csak egy van,  a legközelebb álló személy hozzánk, akinek méhéből születünk, testéből táplált, majd felnevelt, s még felnőttként is azt mondja szeretettel telt hangon, hogy kisfiam, kislányom… Őket ünnepeljük Magyarországon minden év májusának első vasárnapján.

Ez a vasárnap az anyákról szól, de ne csak ekkor gondoljunk rájuk, hanem az év többi, 364 napján is, hiszen úgy az igazi, ha mindig ott vannak a szívünkben, nem csak anyák napján. Viszonozzuk azt a sok szeretetet, gondoskodást, amelyet kaptunk, kapunk az édesanyánktól még felnőttként is. Az édesanyát és gyermekét különleges, egész életen át tartó, eltéphetetlen szál köti össze, amelyet a költők tudnak a legszebben szavakba önteni.

Ha csak egy virág volna, én azt is megkeresném.
Ha csak egy csillag gyúlna, fényét idevezetném.
Ha csak egy madár szólna, megtanulnék hangján.
Ami csak szép s jó volna, édesanyámnak adnám.

(Létay Lajos, Édesanyámnak)

Köszöntsük az édesanyákat olyan szeretettel amit csak tőlük kaphatunk. A felgyorsult, globalizálódó világban is őrizzük meg szívünkben ezt a köteléket, s adjuk tovább a felnövekvő gyermekeknek is. Ápoljuk a két ember közt létező, legbensőségesebb kapcsolatot, csaljunk mosolyt az arcukra!


Dr. Mengyi Roland

Országgyűlési képviselő

 

 

előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja