Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2012.03.16. 11:19
Március 15-i Ünnep
Március idusa

Március 15-én megemlékezett a község lakossága az 1848-as forradalomról. Mind Belső és mind Külső Bőcsön megtörtént a koszorúzás, majd a Bőcsi Faluházban az óvodások, iskolások és a nyugdíjas klub tagjai is tartalmas műsort mutattak be.

A megemlékezés Futó Sámuel és ifjabb Futó Sámuel sírjának megkoszorúzásával kezdődött „Belső Bőcsön” a templomkertben, ahol az önkormányzat részéről Dendel Barnabás és K.Nagy László képviselő koszorúzott, a református egyház képviseletében  Szőnyi Tamás esperes és Posta Ferenc helyezett el koszorút, Papp István az Életet az Éveknek Nugdíjas Egyesület tagja szavalt.

A koszorúzás a Hajdú Szobor 1848-as szegmensénél folytatódott, itt Bálint László alpolgármester és Lipták Zsolt iskola igazgató helyezte el az emlékezés virágait. Itt a szobornál szavalta el Csontos Balázs a Bőcsi Idősek Otthona lakója a Nemzeti Dalt.

Ezt követően a Faluház előtt felállított kopjafánál Nagy László polgármester és Török Barnabás címzetes főjegyző helyezte el a kegyelet virágait.

A Faluházban Himnuszt követően helyi óvodások műsorával folytatódott a megemlékezés, szavaltak és táncoltak az óvodások, ünnepi beszédet mondott Csicsek Zoltán alpolgármester, a nyugdíjas és Rózsafa egyesület Kossuth nótákat énekelt, közben a Zarka Gyula drámakör előadása, majd zárásként a szózat előtt iskolások műsora tette emlékezetessé a márciusi eseménykeről való események felidézését.

Képeket a gyalériában tekinthetik meg

Videót pedig az alábbi linkeken:

http://youtu.be/U6FpmpJidrk

http://youtu.be/kd_daabY6fg


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja