Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2011.11.27. 11:30
Táborozás Tatán
Táborozás

A KEOP-6.1.0 787 számú sikeres pályázatnak köszönhetően 80 tanuló környezetvédelmi táborozáson vett részt Tatán. Az élményekről olvashatunk az alábbiakban.

2011. július 25-én reggel közel nyolcvan bőcsi iskolás és tanáraik indultak útnak izgatottan Tata felé. Határtalan öröm és izgatottság töltötte el a diákokat akik kiemelkedő iskolai tevékenységüknek  köszönhetően utazhattak : Takácsné Beresnyák Zita, Hideg Mariann, Soltész Ferencné, és Gottner Krisztina tanárnőkkel egyetemben. Ez a tábor egy sikeres Eu-s pályázat eredményének megvalósítása. A tábor  az Öreg- tó partján egy 5 hektáros természetvédelmi területen található.  Sokunk felejthetetlen élményét tömören idézem fel.    Ízelítő a programokból:
Ismereteket kaptunk a globális felmelegedésről, Földünket veszélyeztető tényezőkről.
Többféle versenyben összemérhettük tudásunkat. Mindegyik a környezetvédelemmel kapcsolatos volt (rajzverseny, csapatverseny, sportos vetélkedők).  Ezekben megismerkedhettünk a Földet szennyező anyagokkal. Megtanultuk hogyan takarékoskodjunk az árammal, a vízzel, és hogyan szelektáljuk a hulladékot.  A tábor területéhez focipálya, röplabdapálya, és kosárlabda pálya is tartozott, ahol minden gyerek szívesen töltötte szabadidejét.
Persze volt részünk szórakozásban is. A tó mellett sétáltunk és ellátogattunk a tatai várhoz, ahol fotókat készíthettünk. Kisvonattal beutaztuk a várost, megnéztük nevezetességeit. Ideiglenesen működött egy drámakör ahol érdekes, vicces szituációs játékokat  játszhattunk. A karaoké esten mindenki megmutathatta ének tudását, több- kevesebb sikerrel. Mivel minden jónak vége szakad egyszer, elérkezett a hetedik nap amikor élményekkel gazdagodva indultunk haza.
Juhász Luca 7.b osztályos tanuló


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja