Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2011.11.11. 22:29
Felhívás kötelező tüdőszűrésre
Tüdőszűrés

Tüdőszűrés évente csak egy
alkalom, de kihagyása akár az életünkbe is kerülhet!

Tájékoztatjuk Borsod-Abaúj-Zemplén megye lakosságát, hogy 2011. évben a megye közigazgatási területén az új tüdőgümőkóros (tbc-tuberculosis) megbetegedés gyakorisága határérték felettire emelkedett.
Ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének Tiszti Főorvosa Borsod-Abaúj-Zemplén megye valamennyi településén huzamos jelleggel tartózkodó (állandóan, illetve ideiglenesen bejelentett) valamennyi 30 éves és ennél idősebb lakosa körében

Kötelező, ingyenes tüdőszűrő vizsgálatot
rendelt el!

A szűrővizsgálaton nem kell részt venni azoknak a személyeknek, akik egy éven belül ilyen vizsgálaton igazoltan részt vettek, illetőleg tüdőgondozó intézetben gyógykezelés alatt állnak. A szűrővizsgálat célja a fertőző megbetegedések korai felismerése, azok forrásainak felkutatása, valamint a fertőzés veszélyének elhárítása. A gümőkor (TBC) és a tüdőrák korai felfedezésének ma is leghatékonyabb módszere a rendszeres tüdőszűrésen való megjelenés. Panasz nélkül is lehet beteg!
A Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ szűrőbusza az Ön településén az alábbi időpontokban végez tüdőszűrő vizsgálatokat:
2011. november 14-18.

A vizsgálat ingyenes! Kérjük, hogy személyi igazolványt, lakcím kártyát és TAJ kártyát hozzanak magukkal, behívó nem szükséges!


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja