Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2011.03.16. 11:16
Március 15-i Ünnepség
Március 15.

Március 15-én a hagyományokhoz illően megemlékeztünk az 1848-as forradalomról.

A megemlékezés Futó Sámuel és ifjabb Futó Sámuel sírjának megkoszorúzásával kezdődött belső-bőcsi templomkertben. Az egykori hősökről megemlékezett Szőnyi Tamás református lelkész. A református egyház részéről koszorúztak Dósa József és Posta Ferenc kurátorok, az önkormányzat képviseletében K. Nagy László és Dendel Barnabás képviselők, bőcsi a nyugdíjas egyesület részéről Nagy Gergely egyesületi elnök és Bári Zoltánné tag helyezett el koszorút.

Az ünnepi megemlékezés a Faluház előtt folytatódott, a kopjafánál S. Nagy László polgármester és Bálint László alpolgármester helyezte el a kegyelet virágait. Ezalatt a Rózsafa hagyományőrző egyesület énekkara énekelt és tárogatón közreműködött Tóth György.

Majd a faluházban folytatódott a megemlékezés, az óvodások tánccal köszöntötték az ünnepet. Ünnepi beszédet mondott Csicsek Zoltán alpolgármester. A műsor bőcsi iskola irodalmi szinpadának összeállításával folytatódott, ezt követte Hideg Marianna szavalata, végezetül a nyugdíjas egyesület énekelt.

A műsorban szereplő csoportokat felkészítették: Sereg János; Csucsiné Török Dóra, Bodnár Erzsébet, Tamás Tímea; Nádasi Ildikó és Gottnerr Krisztina. Az ünnepi megemlékezés szervezésében közreműködött az önkormányzat oktátási és kulturális bizottsága.

Az ünnepségen készült képeket a galériában tekinthetik meg látogatóink


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja