Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2011.01.21. 17:59
Közadattár és Közadatkereső
Közadat

Közadattár és közadatkereső az interneten, melyhez Bőcs Községi Önkormányzat is csatlakozott.

Az alábbi linkeken érhetők el a szolgáltatások: Közadattár » http://www.kozadattar.hu/ . Közadatkereső » http://www.kozadat.hu/kereso/

Az elektronikus információszabadság törvény előírása értelmében az informatikáért felelős miniszter létrehozza és működteti a közérdekű adatok jegyzékét és az egységes közadatkeresőt. A miniszter megbízásából a feladatot a Neumann Nonprofit Kft. látja el.

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz, pontosabban az arra utaló hivatkozásokhoz. Ezért az intézményeknek nem csak arról kell gondoskodniuk, hogy saját honlapjukon közzétegyék adataikat, hanem a közadatkereső részére el kell készíteniük az adataikat leíró adatokat is.

A csatlakozott intézmények adatai bekerülnek a közérdekű adatok központi elektronikus jegyzékébe, mely az egységes közadatkereső alapjául szolgáló adatokat tartalmazza.

A keresőben és a jegyzékben csak azok a közérdekű adatok találhatók meg, amelyekről az intézmények a jogszabály szerint készítettek és szolgáltattak leíró adatokat.


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja