Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2010.03.15. 12:51
Március 15-i megemlékezések Bőcsön.
Bőcs Községi Önkormányzat
Március 15-én a hagyományokhoz hűen idén is megemlékezett a község az 1848-as forradalomról. Mind Belső és mind Külső Bőcsön megtörtént a koszorúzás, majd a Bőcsi Faluházban az óvodások, iskolások és a nyugdíjas klub tagjai is tartalmas műsort mutattak be. A megemlékezésről részletes tudósítást adott Ujlaki István.

A megemlékezés Futó Sámuel és ifjabb Futó Sámuel sírjának megkoszorúzásával kezdődött „Belső Bőcsön”. Az önkormányzat részéről Nagy László polgármester és Rem Viktor képviselő koszorúzott, a református egyház képviseletében Dósa József és Posta Ferenc helyezett el koszorút.

Az ünnepi megemlékezés a Faluház előtt folytatódott. Az itt felállított kopjafánál Nagy László polgármester és Csicsek Zoltán képviselő, míg az Életet az Éveknek Nyugdíjas Egyesület képviseletében Nagy Gergely és Balogh Lászlóné helyezte el a kegyelet virágait. Közben a nyugdíjas klub énekkara énekelt, majd Balázs Jánosné szavalata zárta a szabadtéri események sorát.

A Himnusz után a bőcsi Faluházban helyi óvodások műsorával folytatódott a megemlékezés. Ezt követően a nyugdíjasok szavalatai következtek. Ünnepi beszédet mondott Csicsek Zoltán képviselő. A bőcsi művészeti iskola színes műsora tette felejthetetlenné a közönség számára ezt a megemlékezést. Végezetül a szózat hangjaival zárult az ünnepség.

Tudósította a bocskozseg.hu-t Ujlaki István, aki a megemlékezésről néhány fotót is készített. A képek a galériában találhatóak.

 

(Fotó: Ujlaki István)

 


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja