Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2009.12.17. 10:02
Orvosi rendelő felújítása Bőcsön.
Orvosi rendelő felújítása Bőcsön.
Bőcs Község Önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt pályázat útján részesült Európai Uniós támogatásban, aminek köszönhetően a múlthéten adták át a felújított Orvosi rendelőt.

 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2007-ben pályázatot hirdetett meg az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében ÉMOP-2007-4.1.1, „Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése / Kistérségi járóbeteg szakellátó központok fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás korszerűsítése” címen.

A konstrukció célja, hogy a régió kistérségeiben minden lakos számára hozzáférhetővé váljanak a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi intézmények közszolgáltatásai. Bőcs Község Önkormányzata a kiírásra 2008-ban nyújtott be pályázatot és részesült 17.766.680 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban 2009-ben. A támogatás mértéke 90%, a projekt teljes összköltsége 19.740.756 Ft.

A projekt keretében megvalósult a bőcsi háziorvosi és fogorvosi rendelő épületének külső felújítása, utólagos hőszigetelése és nyílászáró cseréje; orvosi műszerek és bútorok beszerzése; a számítástechnikai rendszer fejlesztése. Ez által egy energiatakarékos, korszerűen felszerelt és minden igényt kielégítő rendelő jött létre, jelentős mértékben javítva a településen lakók számára elérhető egészségügyi alapellátások minőségét. A kivitelezési munkálatokat az MM BAUSZER KFT. végezte. Az orvosi eszközök beszerzése a REXTRA Kft., a fogorvosi rendelő felszerelésének cseréje a Min-DENT Kft., a számítástechnikai fejlesztés a VICOPY Kft. segítségével valósult meg.

Jelentős szerepet vállalt a pályázat elkészítésében és a projekt előkészítésében, lebonyolításában az RPE Regionális Projekt Előkészítő Iroda Nonprofit Közhasznú Kft., mely nagy tapasztalattal rendelkezik hasonló projektek megvalósításában és menedzselésében.

A felújított Orvosi Rendelőről és az átadásról készült képek a galériában találhatóak.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

Új Magyarország Fejlesztési Terv

 

 

A kedvezményezett:

Bőcs Község Önkormányzata (3574 Bőcs, Hősök tere 1.)

A projekt azonosító száma: ÉMOP-4.1.1/A-2008-0024

 

Közreműködő szervezet:

VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.

(1016 Budapest, Gellérhegy u. 30.-32)

(www.vati.hu )

 

További információ:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

(www.nfu.hu )

 

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága

http://www.nfu.hu/rop_ih

 

VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.

(www.vati.hu )

 

 


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja