Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2009.09.05. 20:38
Óriási vihar tombolt Bőcsön péntek éjszaka.
Vihar Bőcsön.
Országszerte tomboló vihar péntek este érte el Bőcsöt, amit megrongálódott házak, elzárt útszakaszok jeleztek a látogatóknak szombat reggel. A bőcsi hősök emlékére állított első világháborús szobor is széttört a nagy viharban.

 

Borsodban 13 esetben kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. Bőcsön útra, tetőkre, kerítésekre zuhanó fák miatt érkeztek a tűzoltók.

A házak megrongálódott tetőszerkezetét átmenetileg fóliával fedték be, hogy megakadályozzák a további beázást.Összesen ötven ház sérült meg a péntek éjszakai viharban.

Nyolc-tíz ház teteje jelentősen megrongálódott, további negyvenről csak egy-két négyzetméteren sodorta le a cserepet, palát a szél. A viharos szélhez nagy eső is társult, a beázások is komoly károkat okoztak - mondta el Nagy László, Bőcs polgármestere a Független Hírügynökségnek szombaton.

A vihar fákat csavart ki és tört derékba, több ezek közül kerítésekre és házakra dőlt. A kár jelentős, de senki sem sérült meg. Az önkormányzat fóliát vásárolt a helyieknek, hogy ideiglenesen befedhessék a megrongálódott tetőket. A településen már megkezdték a kárfelmérést.

 

A károkról Balázs Flórián készített fotókat, amiket a képgalériában tekinthetnek meg látogatóink. 

 

(Fotó: Balázs Flórián )

 


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja