Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2009.08.27. 20:10
Falunap 2009.
Falunap 2009
Augusztus 22-én szombaton tartottuk Bőcsőn a falunapot, és ekkor került sor az ünnepi kenyérszentelésre is.

 

A falu lakóit a Szafari Kvartett ébresztette zeneszóval. Akik ezután lesiettek a sportpályára, végigizgulhatták az öregfiúk és a női focisták meccseit. A gyerekeknek a Csiri-biri együttes vidám zenés műsorával kedveskedtünk, majd Sipos Sára aerobik bemutatója után a MiaManó óriásbábos gólyalábas előadását láthatták.

Akik pedig úgy gondolták, hogy főzőtudományukat megméretik, részt vettek a „Bőcsi Fakanál” főzőversenyen. A zsűri elnöke Dr. Szabó Csaba, tagjai pedig a környező települések polgármesterei voltak. A „Bőcsi Fakanál” díjat Tóth Attila és csapata nyerte meg, második lett Lakatos Barnabás és csapata, harmadik pedig a bőcsi óvónők csapata. Különdíjat kapott Horváth Zoltán és csapata.
 
Az ünnepi műsor déli harangszóval kezdődött. Ünnepi beszédet mondott Nagy László, Bőcs polgármestere, az új kenyeret megszentelte Szőnyi Tamás református lelkész, az ünnepségen részt vett Kovács Tibor országgyűlési képviselő. A műsorban óvodások és iskolások szerepeltek, valamint a bőcsi ifjúsági néptánccsoport. Vendégünk volt testvértelepülésünk, Gömörhorka delegációja Tömöl Zoltán polgármester vezetésével.
 
Egy órától az események több helyszínen zajlottak. A színpadon a hagyományőrző csoportok színvonalas műsorában a népdalok mellett láthattunk több jelenetet, az edzőpályán pedig ügyességi vetélkedők zajlottak.

A sikáló hajító verseny győztese Lipusz Ilona lett,  a „Told az asszonyt” legügyesebb párja Kiss Ernő és Nagy Melinda,  „Bőcs Toldija” Kiss Ernő, „Bőcs Legszebb Tekintete” pedig György Enikőé. A 11-es rúgó bajnokság győztese Lakatos Barnabás.

A délután folyamán Herceg Mária kézműves sátra kicsiket és nagyokat egyaránt vonzott, nagyon szép termésbábokat, lakásdíszeket készítettek, a sátor másik részében pedig egész nap folyt az arcfestés. A mozgékonyabb gyerkőcök a trambulin, az ugrálóvár, a gokart és a lovaglás környékén érezték jól magukat.
Az esti Hooligans koncerten fergeteges volt, a tomboló közönséget a végestelen végig zuhogó eső sem zavarta meg.  A koncert után hagyományosan tűzijátékkal zárult a falunap.

 

A falunapról készült képek a galériában találhatóak.

 


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja