Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2009.04.24. 22:56
Hernád tanösvény átadása.
Hernád ösvény átadása.
Bőcs legféltettebb természeti kincsei a Hernád folyó, a Bársonyos patak, a Sziget nevű kiserdő és a védett gesztenyefák. A környezetvédelmi szakkör lelkes tagjaival a védelmük érdekében elhatározták, hogy a területükön létrehozzák a tanösvényt.

 

Ezzel régi álma valósult meg Majoros Józsefné tanárnőnek, a szakkör vezetőjének. A tanösvényt ünnepélyes keretek között adták át a napokban. Az ünnepi műsor és a megnyító Bőcs község információs parkjában kezdődött, mely egyben befejező állomása a tanösvénynek. Ezt követően a meghívott vendégekkel a tanösvény második részlete bejárásra került, a tanösvény teljes hosza 3,2 km. A hernád tanösvényen végighaladva meg lehet ismerkedni az ártéri erdő élővilágával, növényeivel, állataival. A tanösvény létrehozásának célja az iskolai környezeti nevelés segítése, valamint a gyermekek és felnőttek környezeti tudatosságának alakítása a természet szeretetére, a természeti kincsek megóvására és az egészséges életmódra. - tájékoztatta honlapunkat Ujlaki István.

A tanösvény átádásáról készült fotókat a galériában olvashatják látogatóink.

 

(Fotó: Ujlaki István)

 


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja