Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2009.01.09. 23:09
2008-ban is népszerűsítette községünket a focicsapat.
Bőcs KSC sikerei
A Bőcs KSC eredményeiről és az őszi eseményekről számolt be Szegedi István a klub kommunikációs vezetője. A csapat a tavalyi évben is tovább népszerűsítette a település nevét.
 
Izgalmas idényt tudhat maga mögött a BKSC labdarúgó csapata. A csapat idén három fronton is kiváló eredményt ért el. Az NBII. Keleti csoportjában ősszel a Ferencvárossal vívtunk nagy harcot, sokáig úgy tűnt, hogy az első pozíciót nem is sikerül megszereznie csapatunktól. Az őszi első az FTC lett, akit egyedül a Bőcs KSC tudott legyőzni. A Diósgyőri stadionban lejátszott találkozón 2-1 arányban nyertük meg a rangadót.

A Magyar Kupa sorozatban is nagy sikert értünk el, amikor bejutottunk a legjobb 16 csapat közé. Klubunk története során ez még egyetlen alkalommal sem sikerült. Az ellenfél az NB1 második helyén álló Újpest volt, aki ellen már nem sikerült a továbbjutás.

Csapatunk a Liga Kupa sorozatban is érdekelt volt, ahol szintén szép sikereket értünk el. Magyarország második számú kupasorozatában csoportmérkőzéseket játszottak első és másodosztályú csapatok. Csoporttársaink: Vasas SC, DVTK, DVSC-TEVA, Nyíregyháza Spartacus, Vác. 8 forduló után már eldőlt, hogy a Vasas és a Diósgyőr csapatai jutnak tovább a negyeddöntőbe. A Liga Kupában is nagy skalpokra tettünk szert. Az első osztályú Nyíregyházát idén már másodszor győztük le, de az őszi NB1-es bajnok Debrecen elleni 3-2-es mérkőzés után is felkapta a fejét a magyar sajtó.

A sikerekben gazdag ősz megismertette a médiában a Bőcs KSC nevét, aminek köszönhetően az országos napi és heti sportlapok rendszeresen cikkeztek a borsodi kiscsapatról. A BKSC hivatalos oldalának nézettségében is meglátszott az eredményes szereplés. A látogatottsági statisztika sorra megdőlt és ősszel egy új látogatottsági csúcsot is beállíthattunk, amikor is egy nap több mint 2800 egyedi látogatója volt az oldalnak. A www.bksc.hu továbbra is minden friss hírt, információt közöl a labdarúgó csapattal kapcsolatban.

A szakosztály gazdasági helyzete az önkormányzatnak köszönhetően stabil, de a jövőben elengedhetetlen minél több szponzor felkutatása és bevonása a szakosztály működtetésébe. A szponzorokkal a kapcsolatfelvétel, reményeink szerint, a sikeres ősz után könnyebben fog menni.

Jó szereplés mutatkozik az utánpótlás nevelésben is. A felnőtt csapatban már több fiatal játékos is bemutatkozott. A Liga Kupa sorozatnak köszönhetően lehetőség nyílt a fiatalok kipróbálására éles helyzetben, mint az eredmény is mutatja nem vallottak szégyent. Ifjúsági csapatunk a Diósgyőrrel küzdve a második helyen végzett, ami azt mutatja, hogy kiváló munka folyik az utánpótlás nevelésben is.

Jelenleg a téli szünetet töltik játékosaink, hogy januárban kipihenve, feltöltődve kezdjenek egy, reményeink szerint, hasonlóan eredményes évet. Ebben segítségünkre lehet az önkormányzat, a szponzorok, illetve mindenki, aki a csapatot szereti és támogatja anyagilag és szurkolással.

Klubunkkal kapcsolatos hír, hogy az ajándéktárgyakból készletünk elfogyott, amit január-februárban tervezünk feltölteni. Az új asztali zászlókat és sálakat a Sportpályán és a Faluházban lehet majd megvásárolni. Figyeljék honlapunkat, ahol megtekinthetik majd a megújult ajándékokat.


Szegedi István
kommunikációs vezető

 


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja