Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2008.11.17. 12:32
Bánki Erik tartott sportfórumot Bőcsön.
Bánki Erik előadása
November 4-én Bőcsre látogatott Bánki Erik, az Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke, aki sportfórumot tartott. Témája: Pekingtől Bőcsig.

 

Előadása kezdetén gratulált a Bőcsön zajló eredményes sport munkához, s külön kiemelte, hogy a községben százalékos arányban, az országban egyedülálló a támogatás (az éves költségvetés 8 százaléka). Külön beszélt arról, hogy bár kiemelkedő ez a pénzmennyiség, de ennek a többszörösét kellene arra fordítani, hogy Bőcs Községnek média ismertséget és reklámértéket teremtsünk.

Ezt követően az olimpiai eredményeinkről különböző számadatokat hallhattunk tőle, ezekből az adatokból megtudhatták a hallgatók, hogy a magyar állam, milyen elenyészően keveset fordít a sport (verseny és tömegsport) támogatására. Ez magyarázatot ad szerényebb szereplésünkre. Az európai fejlett államok (pl. Anglia) bőségesebb támogatása a jobb szereplésüket bizonyítja.

Nagyon értékes és precíz információt közölt a különböző európai élklubbok gazdasági helyzetéről, amely már-már hihetetlennek tűnt a Magyarországon jelenleg meglévő pénzeszközökkel összevetve.

Beszámolóját követően a hallgatóság kérdéseket tehetett fel Bánki Úrnak, melyre készséggel válaszolt. Majd a fórum befejező aktusában Tóth László, a Bőcs KSC vezetőedzője és a bőcsi Sport Bizottság elnöke, illetve Bánki Erik bemutatta a Bőcs KSC 60. születésnapjára elkészített emléktáblát, melynek készítési technikájáról, maga az alkotó Szántai Lajos mondott pár mondatot.

Zárásként a meghívott vendégek dr. Szabó Csaba, a Fidesz Borsod megyei elnöke, Bánki Erik és a jelenlevők állófogadás keretében kötetlenül beszélgettek, ahol a női labdarúgó csapatunkat meginvitálták egy parlamenti látogatásra ill. Budapesten egy kispályás labdarúgó mérkőzésre.

 

(Fotó: Balázs Flórián )

 

 


előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja