Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu

GAZDASÁGI ÉLET

Bőcsön a környező településekhez mérten a gazdasági élet fejlett. Több kisebb és közepes vállalkozás is található a kis községben. Élelmiszer kereskedések, műszaki és építőipari kereskedések, a mindennapi élethez szükséges szolgáltatások mind-mind megtalálhatók Bőcsön.
Ami kiemeli a települést az átlagos kis falvak közül, az a Borsodi Sörgyár jelenléte. A multi cég 1973-tól meghatározza településünk életét, munkalehetőséget biztosít a lakosoknak és országszerte népszerűsíti a község hírnevét. Jelenleg Magyarország egyik legnagyobb és legismertebb söripari cége, többek között a Borsodi Világos, a Stella Artois és a Borsodi Bivaly gyártója. Emellett a maláta gyártással is foglalkozik. Korábban az üdítők is a termékek között voltak, de ma már nem foglalkoznak vele.
A másik jelentős vállalkozás a Haladás MGTSZ mezőgazdasági társaság, ami ha nem is annyira jelentős, mint a Sörgyár, de településünkön nagy munkalehetőséggel bír. A mezőgazdasági társaság megmaradása a sörgyártó cégnek és a kiváló termőföldnek köszönhető.
2000-ben kezdődött egy injekcióstűgyár építtetése és alapkőletétele, de sajnos a vállalkozás nem fejeződött be. Így a 70%-ban álló épület új cégekre, vállalkozókra, érdeklődőkre vár.
2005-ben viszont a település egyik nagy álmának valóra válása kezdődött meg az Öregek Otthonának tervével. Az építési terveket elfogadták és az építkezés kezdetét is vette. Az építkezést 2006 tavaszán fejezték be.

Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja