Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu

ELHELYEZKEDÉS

   A település az Alföld és az Északi-középhegység határán helyezkedik el. Bőcs közigazgatási területe északról Hernádnémetivel, keletről Tiszalúccal, délről Berzék, nyugatról Ónod és Sajólád községekkel határos. Nyugat felé a Bükk hegység kéklik, keletről, északkeletről a Harangod dombvidéke emelkedik. A községet a Hernád folyó választja ketté, északi oldalán Belső-Bőcs, déli oldalán Külső-Bőcs. Napjainkban a Hernád folyó áradásai időnként kettéválasztják a két oldal lakóit. A két község 1950-ban egyesült, ezután Bőcs néven szerepel.
   A tengerszint feletti magasság 105m. A napsütéses órák száma 1900-2000 óra/év. Az évi középhőmérséklet +10 C fok. Az évi csapadékmennyiség 550mm. Az uralkodó szélirány É-Ény. A település határában a jó minőségű fekete mezőségi talaj váltakozik az öntéstalajjal, amely kitűnő lehetőséget biztosít a mezőgazdálkodás és az élelmiszeripar számára.
Nagyobb térképre váltás


KÖZLEKEDÉS

   Bőcsöt a Borsod Volán menetrendszerinti járataival lehet busszal megközelíteni, Sajólád felől és Hernádnémeti felől egyaránt. A közelben lévő Tiszaújvárosból is indulnak menetrendszerinti járatok, amik Kesznyéten felől érkeznek Bőcsre.

VasútállomásA településen 1859-ben kezdték kiépíteni a vasútvonalat, ami még abban az esztendőben el is készült. Így a község megközelíthető vonattal is Miskolc illetve Szerencs felől.Autóbuszjáratok: www.menetrendek.hu
Vonatindulások: www.elvira.huCopyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja